Почетна

Прес клипинг

Авторски текстови

"Трчам за РЕКОМ"- Промовирање на идејата за помирување и соочување со минатото

"Трчам за РЕКОМ"- Промовирање на идејата за помирување и соочување со минатото

Да не дозволиме да се повторат конфликтите и злосторствата што се случуваа на територијата на поранешна Југославија во периодот од 1991 – 2001 година! Да се направи попис на жртвите и да им се оддаде почит ним и на семејствата кои изгубиле свои блиски во тој период. Да се зборува, да се дебатира...

"Трчам за РЕКОМ"- Промовирање на идејата за помирување и соочување со минатото”

"Трчам за РЕКОМ"- Промовирање на идејата за помирување и соочување со минатото”

Да не дозволиме да се повторат конфликтите и злосторствата што се случуваа на територијата на поранешна Југославија во периодот од 1991 – 2001 година! Да се направи попис на жртвите и да им се оддаде почит ним и на семејствата кои изгубиле свои блиски во тој период. Да се зборува, да се дебатира...

За што сонуваше Ацо Тодоровиќ?

За што сонуваше Ацо Тодоровиќ?

За што сонуваше Ацо Тодоровиќ? Примо Леви, сѐ докрајот на својот живот окончан со самоубиство, сонувал за своето искуство од Аушвиц. Во ноќниот кошмар за логорот, местото без надворешност, кој се повторувал од ноќ во ноќ, неговиот претходен живот, неговото семејство, сѐ што постоело надвор од...

Смрт со добра причина

Смрт со добра причина

Времињата такви или стареам, па настаните се згуснуваат? Чувствувам помешан мирис на темјан и огномет, од различни страни дуваат и ветер на еуфорија и ветер на разочарување? Во само три дена неколку настани што внесуваат немир. Прво, кулминацијата на националистичка еуфорија поттикната од...

ХАШКА ШЛАКАНИЦА

Билјана Ванковска (Нова Македонија) Поради иронија на судбината, прашање кое инаку не само што не е атрактивно, туку е и не­по­желно, стана топ-тема. Ние, кои сé што се однесува на воените злосторства ставаме под чергиче или завиваме во уставно-судска амнезија, се возбудивме од хашка пресуда...

Претставникот на ЕУ во БиХ се сретна со претставниците на РЕКОМ

Претставникот на ЕУ во БиХ се сретна со претставниците на РЕКОМ

Шефот на делегацијата на ЕУ во Босна и Херцеговина, Питер Соренсен, изјави дека се надева оти иницијативата РЕКОМ ќе помогне во помирување на Балканот. Денис Џидиќ БИРН Сараево По средбата со претставниците на Коалицијата за помирување, РЕКОМ, Соренсен рече дека ги поздравува сите...

page1of6 следна оди на странатапродолжи